ylajarvis

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin Sundin - 2 januari 2012 21:04

Valparna har det nästan lite för bra... De springer som de vill. På morgonen så är de med ute i fjöse. De käkar kofoder och lite annat smått och gott som de kommer över. varierad kost minst sagt! Leo har av någon anledning blivit väldigt intresserad av gräs och allra helst den sorten som redan är på väg in i munnen på korna! han försöker stjäla munsbitarna...


 

Leo har börjat få en väldigt spännande färgsättning! Han är kolsvart på ryggen men brun på benen. Så en sorts "black and tan" men med grått huvud! Han är välmusklad och har en rejäl kropp och benstomme. Fantastiska tassar! Alla tre valparna är mycket bra byggda med rejäl kraft i steget. Det är en spännande kull det här. De är väldigt orädda och likt mina andra kullar så hittas det på mycket bus! Något som självklart ingår i den dagliga träningen för små draghundar är höskullespring.. Det innebär att de leker kull i höladan och kutar upp och ner i höet och tumlar runt. Sannslöst bra muskelträning på liten yta! Per Elofsson hade ju myrträning som specialitet, här har vi höbus!!


I lagårn finns också katter och kalvar som dricler mjölk. Ibland spiller kalvarna... då gäller det att passa på!! Nedan syns Petter dela läckerheterna med småbuset. De är ganska snälla mot kattern, iallfall mot Petter & Lillmisse som inte förstår att huskyvalpar normalt sett ÄR farliga!!


 



Har inte Internet så ofta på datorn, har ju på mobilen men den bloggar man ju inte med! Har varit ganska fullt över jul & nyår också så datatid har inte riktigt funnits...    Vi har börjat köra turister på Grönklitt igen och det tar sin lilla tid. Tränat hundarna i A-spannet extra däremellan så enna vecka har det varit 5träningsdagar för flera av hundarna. De går himla fint nu!!


Tävlingssäsongen börjar för mig redan nästa helg!! Har kommit på den tokiga iden att tävla i 4spann sprint på Hamarsprinten! Det är BARA 8km... Jag som inte en endaste gång kört kortare än 13km i år! Men det ska bli kul att testa. har ju tävlat med vorsteh i 4spann men inte med huskys. Vilka hundar som får följa md har jag inte bestämt än... Beror ju lite på vilka som behövs hemma men det blir nog ett ungt spann, det är bra att komma ut med unghundarna och se hur de fungerar i skarpt läge.







Presentation


Slädhundsförare i själ och hjärta!
Har kenneln Ylajärvis. Tävlar med mina Siberian huskys främst i långdistans, men även sprint och medeldistans.
Blir även en del utställningar och det brukar gå riktigt, riktigt bra!
www.ylajarvis.se

tweets

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Visit

antal besökare denna vecka!


Ovido - Quiz & Flashcards