ylajarvis

Alla inlägg under april 2013

Av Malin Sundin - 2 april 2013 21:34

 


Ibland så ser man huskys med "små söta" tassar... Det är inte i dragsele man ser dessa hundar men de förekommer... Finns hundar med så små tassar att det ser ut som att benen är spikraka och slutar rakt ner.. 


Finns många åsikter om vad som är polart och hur en Siberian Huskys tassar ska se ut! Inte minst i utställningsringen. Egentligen skulle tass-exteriör testas utohus i snö och inte på plant golv eller gräsmatta, runt runt i ring. Men det gör det ju hela lite svårare!


I rasstandarden står det såhär om tassar "Tassarna skall vara ovala men inte långa. De skall vara medelstora, samlade och väl bepälsade mellan tår & trampdynor. Trampdynorna skall vara härdiga och tjocka. Tassarna får varken vara inåt eller utåtpekande när hunden står stilla"

 

På bilderna syns Alex. En tik med mycket fina tassar! stooooora inte minst... Men oj så välformade och starka tassar denna tik har. Hon har aldrig någonsin haft sockar eller varit skadad. Egentligen skulle jag lagt upp en bild på en lika stor tik bredvid Alex bilder så Ni lättare hade sett skillnaderna i tass-storlek! För Alex är en liten tik men med tassar nästan lika stora som sin far... 


Alex har för övrigt blivit mormor nuiockmed Tias valpar!  Vägde småkottarna i morse & hanarna vägde 1.1 kg och tikarna 1.05 kilo... Mycket mjölk som sagt!!    


 


  Ylajärvis H M Alexandra 9,5 år gammal





Av Malin Sundin - 1 april 2013 19:20

 

Kom äntligen iväg till Koppången! Strålande sol & någon grad kallt. Inget turistjobb utan bara jag & hundarna! Med mig hade jag bara 10st eftersom de andra är med far på fjälltur i Rogen. 


1april och det är verkligen mycket snö kvar!! Jag minns att familjen en gång (för läääänge sedan) var ute och åkte skidor här på koppången den 24maj... Så det finns ju ett par veckor till att hoppas på    



Jag startade ut med I-Tiger & Sandy i led men tiger åt alldeles för mycket mat igår så han ville stanna och skita hela tiden...! Så efter 1,5 mil så bytte jag till Roald istället! Han har inte gått i led mer än ett par ggr men bra träning och han har bra fart och matchar Sandy väldigt bra rent kroppsformmässigt. 


Jag är mycket imponerad av Sandy! Hon har bara gått i led i turistkörningen på en bana hon är van vid men nu var det första gången "på allvar" och på en bana hon inte springit på förut. Var lite orolig över hur det skulle gå att köra av leden & ner mot Svarttjärn men hon tvekade inte många sekunder vid höger-kommando och gick över skaren (som inte höll så bra) och över till leden som går mot Svarttjärn. Spåret svänger nästan helt bakåt mot tidigare färdriktning så hon missade vinkeln lite men kryssade över skaren ner mot leden som kommer tillbaka och ökade farten direkt när hon kände hunddofter igen så jag lät dem springa på! (Tiger följde snällt med henne..) Kör baklänges ibland och det var ju bara vi där så ingen risk att möta någon. 


 


Det var många skidåkare ute idag! Familjen Ouchterlony har traditionsenligt firat påsk på Koppången men de åkte hemåt idag så de hade tagit en morgontur och höll på att packa ihop när jag åkte iväg med mitt spann. 






    


Roald & Sandy!

Matte skulle göra ett försök till att fotografera gänget framifrån men så här ser det ut när ankaret dras bakom hundarna som en plog...! Det där med att stå still och vänta är inte deras melodi!!


 


Till sist fäste ankaret men då blir det hoppestuds istället!!


 

Roald undrar varför vi står still.......


 


startklara..........



 

På den här bilden syns det inte hur små dessa två är... De matchar ju varandra som sagt... När Sandy gick bredvid I-Tiger var det en stooooooor skillnad!! Men Sandy är den absolut snabbaste huskin vi haft. Hon har varit oerhört snabb ända sedan hon var liten valp och hade inga som helst problem att springa ikapp Rayban som såklart är oerhört snabb, vorsteh som han är!!


 



Koppången är ett naturreservat och hundstugan har använts i över trettio år av ett gäng eldsjälar, ibland kallade "koppångens vänner". Koppången har även i många år haft sin egen "nationalsång"! Inte många hundstugor som har det...   


   

Bilden är från början av 90-talet och det är Wille Carlsson, Fjellfotografen som tagit bilden. Akke & Trixie i led. Otto & Lupis i wheel. Tyvärr minns jag inte vem som går i mitten... Bilden är tagen på Svarttjärn, alltså samma plats som översta hundbilden i inlägget. 









Presentation


Slädhundsförare i själ och hjärta!
Har kenneln Ylajärvis. Tävlar med mina Siberian huskys främst i långdistans, men även sprint och medeldistans.
Blir även en del utställningar och det brukar gå riktigt, riktigt bra!
www.ylajarvis.se

tweets

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Visit

antal besökare denna vecka!


Ovido - Quiz & Flashcards